Špagety s pestem z oliv a mladého špenátu
50 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 300gramůBaby špenát
- 1stroužekČesnek
- 30gramůSýr Parmezán
- 100gramůOlivy zelené
- 1lžíceOříšky piniové
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2gramyPepř černý mletý
- 4,25litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Přebereme mladý špenát, důkladně omyjeme a otřepeme dosucha. Oloupaný česnek nahrubo nasekáme. V malém hrnci uvedeme do varu trochu vody, lehce osolíme, přidáme špenát a krátce povaříme do zavadnutí. Poté slijeme a rychle zchladíme. Vymačkáme zbývající vodu a nahrubo nasekáme.
- 2Nastrouháme parmazán, zelené olivy vypeckujeme. Nasypeme do mixeru polovinu oliv, špenát, parmazán, česnek a piniové oříšky, vše řádně rozmixujeme. Do této směsi zašleháme olej a vzniklé pesto dle chuti osolíme a opepříme.
- 3Ve velkém hrnci uvedeme do varu alespoň 4 litry osolené vody a podle návodu uvaříme špagety na skus. Po slití přes síto necháme krátkou dobu těstoviny okapat a podáváme na nahřátých talířích. Na špagety dáme pesto a ozdobíme zbývajícími olivami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.