Špagety s pestem z oliv a mladého špenátu

50 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebereme mladý špenát, důkladně omyjeme a otřepeme dosucha. Oloupaný česnek nahrubo nasekáme. V malém hrnci uvedeme do varu trochu vody, lehce osolíme, přidáme špenát a krátce povaříme do zavadnutí. Poté slijeme a rychle zchladíme. Vymačkáme zbývající vodu a nahrubo nasekáme.
  • 2
    Nastrouháme parmazán, zelené olivy vypeckujeme. Nasypeme do mixeru polovinu oliv, špenát, parmazán, česnek a piniové oříšky, vše řádně rozmixujeme. Do této směsi zašleháme olej a vzniklé pesto dle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Ve velkém hrnci uvedeme do varu alespoň 4 litry osolené vody a podle návodu uvaříme špagety na skus. Po slití přes síto necháme krátkou dobu těstoviny okapat a podáváme na nahřátých talířích. Na špagety dáme pesto a ozdobíme zbývajícími olivami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.