Špagety s restovanou zeleninou

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava: větší pečicí formičky vytřeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200°C.
  • 2
    Špagety: ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety "al dente". Vařené těstoviny zcedíme, ochutíme je tak, že v nich rozmícháme lžíci olivového oleje. Vařené ochucené těstoviny uchováme na teplém místě do dalšího zpracování. Poté okapané těstoviny rozdělíme do vymazaných pečicích formiček, pokapeme rozehřátým máslem a prosypeme lžící strouhanky z bílého pečiva. Špagety ve formičkách pečeme asi 15 minut v předhřáté troubě (do zlatova).
  • 3
    Zeleninová náplň: kuchyňsky očištěný lilek a cuketu krájíme na kolečka, papriku zbavenou jádřince nakrájíme na šikmé proužky,
  • 4
    stroužky česneku utřeme, následně utřený česnek rozmícháme v pěti lžících olivového oleje, ochutíme špetkou soli a pepře. Pokrájenou zeleninu rozložíme na pečící plech, přelijeme olejem, v němž jsme rozmíchali česnek a zeleninu restujeme při občasném promíchání asi 10 minut než změkne.
  • 5
    Servírování: špagety (upečené ve vymazaných formičkách) vyklopíme a upravíme do tvaru hnízda na ohřáté talíře. Doprostřed naaranžovaných hnízd
  • 6
    rozdělíme restovanou zeleninu, každou porci nakonec posypeme nasekanou čerstvou petrželkou. Takto připravené těstoviny servírujeme horké, podáváme je jako hlavní chod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.