Špagety s restovanou zeleninou
70 min.
Ingredience
- Příprava
- Servírování
- Špagety
- 180gramůŠpagety
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 5lžicOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceStrouhanka z pšeničného pečiva
- Zeleninová náplň
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Příprava: větší pečicí formičky vytřeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200°C.
- 2Špagety: ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety "al dente". Vařené těstoviny zcedíme, ochutíme je tak, že v nich rozmícháme lžíci olivového oleje. Vařené ochucené těstoviny uchováme na teplém místě do dalšího zpracování. Poté okapané těstoviny rozdělíme do vymazaných pečicích formiček, pokapeme rozehřátým máslem a prosypeme lžící strouhanky z bílého pečiva. Špagety ve formičkách pečeme asi 15 minut v předhřáté troubě (do zlatova).
- 3Zeleninová náplň: kuchyňsky očištěný lilek a cuketu krájíme na kolečka, papriku zbavenou jádřince nakrájíme na šikmé proužky,
- 4stroužky česneku utřeme, následně utřený česnek rozmícháme v pěti lžících olivového oleje, ochutíme špetkou soli a pepře. Pokrájenou zeleninu rozložíme na pečící plech, přelijeme olejem, v němž jsme rozmíchali česnek a zeleninu restujeme při občasném promíchání asi 10 minut než změkne.
- 5Servírování: špagety (upečené ve vymazaných formičkách) vyklopíme a upravíme do tvaru hnízda na ohřáté talíře. Doprostřed naaranžovaných hnízd
- 6rozdělíme restovanou zeleninu, každou porci nakonec posypeme nasekanou čerstvou petrželkou. Takto připravené těstoviny servírujeme horké, podáváme je jako hlavní chod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.