Špagety s ricottou a olivami
40 min.
Ingredience
- 500gramůŠpagety
- 3lžíceOlej olivový
- 100gramůOlivy černé
- 200gramůRicotta
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůPažitka
- 400gramůArtyčoky sterilované
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
14 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
10 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 2Z artyčoků slijeme nálev, nakrájíme je na tenké plátky. Na velké pánvi olej rozpálíme, vložíme do něj drcený česnek a smažíme na malém ohni doměkka.
- 3Přidáme plátky artyčoků a nakrájené olivy, průběžně promícháváme a směs prohřejeme. Posypeme ji pažitkou a rozdrobeným sýrem ricotta. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Osolíme, opepříme a zahříváme, až se sýr prohřeje.
- 4Teplou směs promícháme s těstovinami. Pokrm upravíme na talíře a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.