Špagety s roketou pro alergiky

20 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
8 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
7 g
Cukr
261 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Vložíme do ní špagety a uvaříme je tak, aby byly na skus.
  • 2
    Oloupeme česnek a nasekáme nadrobno. Očistíme chilli papričku, rozkrojíme, odstraníme semínka a nasekáme nadrobno. Z 1,5 chemicky neošetřeného citronu nastrouháme kůru.
  • 3
    Na pánev vlijeme olej, přidáme nadrobno nasekaný česnek, chilli papričku a citronovou kůru. Zahříváme, než česnek změkne, tedy asi 2 minuty. Pak přilijeme citronovou šťávu.
  • 4
    Těstoviny scedíme a zalijeme ochuceným olejem. Lístky rokety nasekáme nadrobno. Sýr tofu nastrouháme. Promícháme špagety s lístky rokety a 1/2 množství sýra. Osolíme, opepříme a posypeme zbytkem sýra. Podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.