Špagety s roketou pro alergiky
20 min.
Ingredience
- 340gramůŠpagety bezvaječné
- 4stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 2,5kusyCitrony
- 2lžíceCitronová šťáva
- 55gramůRoketa
- 30gramůSýr sójový - Tofu
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
8 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
7 g
Cukr
261 mg
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Vložíme do ní špagety a uvaříme je tak, aby byly na skus.
- 2Oloupeme česnek a nasekáme nadrobno. Očistíme chilli papričku, rozkrojíme, odstraníme semínka a nasekáme nadrobno. Z 1,5 chemicky neošetřeného citronu nastrouháme kůru.
- 3Na pánev vlijeme olej, přidáme nadrobno nasekaný česnek, chilli papričku a citronovou kůru. Zahříváme, než česnek změkne, tedy asi 2 minuty. Pak přilijeme citronovou šťávu.
- 4Těstoviny scedíme a zalijeme ochuceným olejem. Lístky rokety nasekáme nadrobno. Sýr tofu nastrouháme. Promícháme špagety s lístky rokety a 1/2 množství sýra. Osolíme, opepříme a posypeme zbytkem sýra. Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.