Špagety s tuňákem a olivami
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPaprika zelená
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 425gramůTuňák v oleji
- 1lžíceRajčatová pasta
- 125mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaČesnek
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžícePepř černý mletý
- 375mililitrůProtlak rajčatový
- 1lžičkaSůl
- 5litrůVoda pitná
- 100gramůOlivy černé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
845 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
13 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V osolené vroucí vodě uvaříme špagety, slijeme a udržujeme teplé.
- 2V pánvi rozpálíme olej z tuňáka a smažíme v něm nakrájenou cibuli, papriku a česnek 4 minuty. Přidáme rajčatový protlak, pastu a víno a 5 minut povaříme.
- 3Přidáme do omáčky tuňáka a za občasného míchání vaříme 5 minut.
- 4Špagety zalijeme omáčkou a promícháme.
- 5Podáváme ozdobené petrželkou a drceným černým pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.