Špagety s tykví a smetanou
50 min.
Ingredience
- 400gramůTykev
- 1kusPaprika červená
- 20gramůSezam - semena
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkyKari koření
- 50mililitrůVývar zeleninový
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůŠpagety
- 1hrstPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
29 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Papriku omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jadřince, odstraníme zbývající semínka a opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme nadrobno. Tykev omyjeme, očistíme a oloupeme, poté ji rozkrájíme na nudličky. Rozehřejeme pánev a bez tuku na ní opražíme sezamová semínka, potom je vyjmeme, v pánvi rozpustíme máslo, přidáme kari i papriku a krátce osmahneme.
- 2Na pánev přilijeme zeleninový vývar a smetanu, vše necháme projít varem. Do směsi vložíme tykev a přibližně 3 minuty vaříme bez pokličky. Přidáme sůl a pepř, dochutíme citronovou šťávou a špetkou cukru.
- 3Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a přendáme do předem nahřáté mísy, ve které je promícháme s omáčkou. Nakonec si opláchneme petrželku, osušíme ji a nasekáme nahrubo. Takto připravenou petrželku přidáme spolu se sezamovým semínkem k těstovinám. Upravíme do misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.