Špagety se sardinkami a piniovými jádry

50 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
23 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
3 g
Cukr
343 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme filetované sardinky. Omyjeme je, osušíme a nahrubo nakrájíme. Hlízu fenyklu očistíme, omyjeme a pomocí struhadla nastrouháme na tenká kolečka, můžeme nakrájet. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Chilli papričku omyjeme, zbavíme jadýrek, znova opláchneme a nadrobno nakrájíme.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje. Poté přidáme česnek a chilli papričku a podusíme. Následně přidáme fenykl a dusíme ještě 5 minut. Poté přimícháme sardinky a povaříme asi 4 minuty. V druhé pánvi bez tuku opražíme piniová jádra.
  • 3
    Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.
  • 4
    Petrželku opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Citron omyjeme a na jemném struhadle nastrouháme kůru. Z ostrouhaného citronu vymačkáme 1 lžíci šťávy. Kůru a šťávu přimícháme k sardinkám. Přidáme piniová jádra, petrželku a dochutíme pepřem a solí. Přimícháme zbytek oleje, opatrně těstoviny promícháme a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.