Špagety se sépií a hráškem
60 min.
Ingredience
- 450gramůSépie
- 30mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžičkyRozmarýn čerstvý
- 115gramůHrášek
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 350gramůŠpagety
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
10 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěné sépie nakrájíme na 5 mm široké proužky. Chapadla nakrájíme na menší kousky.
- 2V hluboké pánvi nahřejeme olej, vložíme nakrájenou cibuli a za stálého míchání smažíme 5 minut při mírné teplotě, až je cibule měkká. Přidáme sépie, nakrájená nakládaná rajčata, pokrájený česnek, vinný ocet a cukr.
- 3Přimícháme nadrobno pokrájený rozmarýn a dle chuti osolíme a opepříme. Za stálého míchání uvedeme do varu, přikryjeme poklicí a vaříme 20 minut na mírném ohni. Poté přidáme hrášek a vaříme dalších 10 minut. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Hotové těstoviny přelijeme omáčkou, přidáme petržel, promícháme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.