Špagety se slávkami a sýrem
35 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny Spaghettini
- 250gramůRajčata
- 50gramůPetržel - nať
- 50gramůSýr Provolone
- 60mililitrůVíno bílé
- 60mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kilogramMušle slávky
- 2stroužkyČesnek
- 5litrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
25 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očistíme slávky a omyjeme, petrželku nasekáme, spaříme rajčátka, oloupeme a překrojíme na poloviny.
- 2Slávky dáme do pánve, zalijeme je 1 lžící oleje a bílým vínem, posypeme nasekanou petrželkou, zakryjeme pánev pokličkou a necháme je otevřít. Vyloupeme slávky ze skořápek a dáme do mísy. Tekutinu, v níž se vařily, uschováme.
- 3Oloupeme česnek a lehce rozmačkáme. Dáme společně se zbývajícím olejem do pánve a smažíme tak, aby nezhnědl. Přidáme rajčata osolíme je, posypeme špetkou pepře a za občasného míchání je asi 5 minut prudce vaříme.
- 4Přidáme slávky a několik lžic tekutiny z vaření, kterou jsme si uschovali. Vaříme ještě asi 2 minury.
- 5Mezitím uvaříme špagety al dente, smícháme s připravenou omáčkou. Posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.