Špagety zapečené s borůvkovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 200gramůŠpagety
- 20gramůAnglická slanina
- 20gramůHouby čerstvé
- 1kusKapie
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaVegeta
- 1špetkaOregano sušené
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusPórek
- 2lžíceStrouhanka
- 1špetkaHřebíček
- 0,5litrKompot borůvkový
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceKečup
- 1decilitrVíno červené
- 1decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
11 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Uvařené propláchneme v sítu studenou vodou a necháme okapat.
- 2Kapii podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Pórek omyjeme a nakrájíme s houbami a slaninou na menší kousky.
- 3Ve větší pánvi rozehřejeme olej a nakrájenou kapii, pórek, houby a slaninu na něm krátce orestujeme. Směs promícháme se špagetami, dochutíme oreganem, Vegetou, pepřem a solí.
- 4Zapékací mísu vymastíme a vysypeme strouhankou, dáme do ní směs z pánve a necháme ve středně vyhřáté troubě zapékat. V průběhu zapékání dvakrát zalijeme vajíčky, která jsme osolili a rozšlehali v mléku.
- 5V hrnci prohřejeme borůvkový kompot, přimícháme k němu cukr, hřebíček, kečup a červené víno, omáčku necháme chvíli za stálého míchání prohřát.
- 6Zapečené špagety rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.