Spaghetti Alla Primavera
60 min.

Ingredience
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 150gramůMrkev kořen
- 1,5litryVoda pitná
- 300gramůBrokolice
- 1hrstPetržel - nať
- 1hrstBazalka
- 10kusůŠťovík
- 6kusůCibulka jarní
- 200gramůŠpagety
- 8lžicOlej olivový
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu. Papriky omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jader, případná zbylá jadýrka smyjeme tekoucí vodou. Papriky osušíme a slupkou nahoru je vložíme do trouby. Pod grilem opékáme, dokud slupka nezčerná. Jakmile se začnou tvořit puchýře, papriky vyjmeme, vložíme do mísy, kde je necháme pod vlhkou utěrkou 10 minut částečně vychladnout. Poté z paprik stáhneme slupky, dužinu nakrájíme na nudličky.
- 2Oloupeme a omyjeme mrkev, pokrájíme ji na tenká kolečka. Brokolici rozdělíme na menší růžičky, petrželku s bazalkou opláchneme, osušíme a otrháme lístky.
- 3Petrželku, bazalku a šťovík nasekáme nahrubo. Očistíme jarní cibulku a rozkrájíme ji na kolečka.
- 4Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Zhruba 4 minuty před dovařením přidáme k těstovinám nakrájenou mrkev a brokolici. Poté scedíme a ve velké míse promícháme s olejem, paprikou, jarní cibulkou; přidáme petrželku, bazalku a šťovík, dochutíme citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Podáváme dle chuti horké nebo studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.