Spaghettini s bylinkami a chobotničkami
90 min.
Ingredience
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 300gramůTěstoviny Spaghettini
- 300gramůChobotnice
- 1kusŠalotka
- 60gramůTymián čerstvý
- 100gramůŠalvěj čerstvá
- 60gramůPetržel - nať
- 100mililitrůVíno bílé
- 60mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 1stroužekČesnek
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
21 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
17 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očistíme chobotničky, stáhneme z nich kůži, odstraníme vnitřnosti, oči a zobáček. Důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a pokrájíme na menší kousky. Ve studené vodě omyjeme listový špenát, scedíme a pokrájíme na proužky. Oloupeme šalotku a stroužek česneku. Šalotku nasekáme s omytým a osušeným tymiánem a šalvějí. Česnek rozdrtíme.
- 2V pánvi s olejem osmažíme šalotku s bylinkami a podrceným česnekem, přidáme chobotničky a dusíme, dokud se nevypaří všechna voda. Přidáme sůl a čerstvě namletý pepř. Přilijeme bílé víno a za občasného míchání necháme prudce povařit. Minutu před koncem vaření přidáme proužky špenátu a vše dobře promícháme. Nakonec odstraníme česnek.
- 3V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody a uvaříme těstoviny. Do hotových těstovin vmícháme chobotničkovou směs, posypeme nasekanou petrželkou a hotový pokrm hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.