Spaghettini s bylinkami a chobotničkami

90 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
21 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
17 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme chobotničky, stáhneme z nich kůži, odstraníme vnitřnosti, oči a zobáček. Důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a pokrájíme na menší kousky. Ve studené vodě omyjeme listový špenát, scedíme a pokrájíme na proužky. Oloupeme šalotku a stroužek česneku. Šalotku nasekáme s omytým a osušeným tymiánem a šalvějí. Česnek rozdrtíme.
  • 2
    V pánvi s olejem osmažíme šalotku s bylinkami a podrceným česnekem, přidáme chobotničky a dusíme, dokud se nevypaří všechna voda. Přidáme sůl a čerstvě namletý pepř. Přilijeme bílé víno a za občasného míchání necháme prudce povařit. Minutu před koncem vaření přidáme proužky špenátu a vše dobře promícháme. Nakonec odstraníme česnek.
  • 3
    V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody a uvaříme těstoviny. Do hotových těstovin vmícháme chobotničkovou směs, posypeme nasekanou petrželkou a hotový pokrm hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.