Spanakopittas

55 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
67 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájené jarní cibulky a opékáme asi 2 minuty. Do hrnce vložíme opláchnutý špenát a zahřejeme, dokud nezvadne. Vařečkou z něj vymačkáme nadbytečnou tekutinu, kterou vylijeme.
  • 2
    Do pánve přidáme připravený špenát, do měkka uvařenou rýži, pokrájené bylinky, na kostky rozkrájený sýr Fetta, nastrouhaný muškátový ořišek, černý a cayenský pepř. Vše důkladně promícháme.
  • 3
    Plátky těsta filo necháme položené na sobě a vykrájíme z nich 40 čtverců o straně 15 cm. Z osmi čtërců krájíme kruhy o průměru 10 cm.
  • 4
    Kulaté formy s odnímatelných dnem o průměru 10 cm vytřeme máslem, do každé vložíme čtverec těsta, potřeme máslem. Stejný postup opakujeme s dalšími sedmi čtverci. Těsto nezatlačujeme až do krajů forem.
  • 5
    Na těsto ve formách naneseme čtvrtinu připravené náplně. Navrch položíme kruh z těsta a potřeme máslem. Přebývající těsto přehneme přes horní okraj a potřeme máslem. Stejným způsobem připravíme i ostatní páje.
  • 6
    Pečeme 20 - 25 minut v troubě předehřáté na 180°C. Po upečení necháme 5 minut odstát a vyklopíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.