Španělská rýže s kuřetem
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPaprika červená
- 2lžíceOlej olivový
- 2hrnkyRýže loupaná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůKuře
- 225gramůHrášek
- 1hrstPetržel - nať
- 125gramůKlobása Dunajská
- 750mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaŠafrán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1094 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
44 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozehřejeme v pánvi se silným dnem, přidáme olej, nakrájenou cibuli a smažíme, dokud cibule nezesklovatí.
- 2Přidáme rýži a mícháme, dokud se rýže neobalí máslem a olejem.
- 3Do třetiny kuřecího vývaru přidáme šafrán a nalijeme na rýži.
- 4Přidáme papriku a přilijeme zbylý vývar.
- 515 minut vaříme bez poklice a občas promícháme.
- 6Přidáme hrachové lusky, klobásu a kuřecí maso a vaříme, dokud se vývar nevstřebá.
- 7Osolíme, opepříme a posypeme petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.