Španělská tapenada se sýrem
20 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 130gramůOlivy černé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 130gramůSýr smetanový 65%
- 4lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5hrnekRajčata sušená sterilovaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
25 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Černé olivy vypeckujeme a nakrájíme nahrubo. Vložíme do mixéru. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno, sušená rajčata nakrájíme na větší kostky a vše přidáme do mixéru k olivám. Obsah mixéru zalijeme olivovým olejem a rozmixujeme.
- 2Do olivové pasty přidáme smetanový sýr, sůl a pepř a znovu mixujeme tak, aby pasta byla co nejjemnější.
- 3Hotovou pomazánku v misce posypeme sekanou petrželkou a podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.