Španělská tortilla

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
16 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celé, oloupané brambory vaříme pět minut v osolené vodě, vodu slijeme a brambory necháme okapat. Když vychladnou, nakrájíme je na slabé plátky.
  • 2
    Připravíme si cibuli - nakrájíme ji na kolečka, rajčata a papriku na kostičky, prolisujeme dva stroužky česneku.
  • 3
    Ve větší misce smícháme brambory, rajčata, papriku, kukuřici a česnek.
  • 4
    Směs opékáme na oleji pět minut, následně zalijeme rozšlehanými vejci. Osolíme, opepříme, posypeme nakrájenou petrželkou a pečeme ještě deset minut, poté odstavíme.
  • 5
    Pánev přeneseme pod gril a dalších 7 minut grilujeme. Vejce se musí úplně zatáhnout, tortillu nakrájíme na trojúhelníky a podáváme s čerstvou zeleninou nebo se zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.