Španělské kuře na bylinkách
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusKuře
- 1lžičkaSůl
- 1kusEstragon
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1kusOregano čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 100mililitrůVíno bílé
- 100gramůHrášek
- 1špetkaŠafrán
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
48 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté kuře naporcujeme a opečeme na sádle s jemně nakrájenou cibulí a nasekanými bylinkami. Maso osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a šafránem. Zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vínem a dusíme asi 45 minut.
- 2Potom přidáme hrášek, krátce povaříme a nakonec do omáčky přidáme nasekané vejce uvařené natvrdo.
- 3Podáváme s rýží a hlávkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.