Španělské masové kuličky
80 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí maso mleté
- 1stroužekČesnek
- 75gramůPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 3lžíceStrouhanka
- 50mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůVíno červené
- 1kusVejce slepičí
- 250mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
861 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
75 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mleté maso s nasekaným česnekem a petrželkou. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a promícháme.
- 2Strouhanku v misce přelijeme mlékem a necháme nasáknout.
- 3V kastrole nebo ve velké pánvi na rozehřátém olivovém oleji smažíme za stálého míchání oloupanou, nasekanou cibuli 4-5 minut. Poprášíme trochou mouky a smažíme ještě 1 minutu. Přilijeme víno, osolíme, opepříme a zvolna povaříme 15 minut do zhoustnutí. Omáčku přecedíme, nalijeme do pánve a chvíli povaříme.
- 4Ze strouhanky vymačkáme přebytečné mléko a vmícháme ji do masové směsi spolu s rozšlehaným vejcem a 3 lžícemi omáčky. Propracujeme a tvarujeme malé kuličky, které poprášíme zbylou moukou.
- 5V pánvi na rozehřátém slunečnicovém oleji smažíme kuličky po všech stranách asi 5 minut. Vyjmeme je na papírovou utěrku.
- 6Nakonec kuličky vložíme do omáčky a prohříváme 20 minut.
- 7Podáváme teplé, přelité omáčkou. Můžeme doplnit čerstvým chlebem nebo šťouchanými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.