Španělské zapečené brambory
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 700gramůBrambory
- 3lžíceOlej olivový
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 80gramůKlobása Chorizo
- 1kusPaprika zelená
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 30gramůOlivy černé
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 3stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, krátce orestujeme. Vidličkou vyndáme z konzervy rajčata a přidáme je na pánev, dusíme 5 minut.
- 2K rajčatům přidáme brambory, rozkrájenou klobásu, zelenou papriku nakrájenou na proužky a rozpůlené olivy. Okořeníme mletou paprikou, osolíme, opepříme, dusíme dalších 10 minut.
- 3Směs z pánve vlijeme do pekáčku a pečeme při maximální teplotě 10 minut.
- 4Hotový pokrm upravíme na talíře, na každou porci položíme smažené volské oko z vejce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.