Španělský rýžový salát

40 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
11 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpálíme lžíci oleje a krátce na něm osmahneme rýži. Zalijeme vroucí vodou, přidáme šafrán nebo kurkumu, promícháme, zakryjeme a vaříme 20 minut na mírném plameni.
  • 2
    Na dresink smícháme olej, citrónovou šťávu, sůl, pepř a nasekané bylinky.
  • 3
    Rajčata nakrájíme na kostičky, papriky na úzké proužky. Smícháme v míse s nastrouhanou citrónovou kůrou, vařenými garnáty a přelijeme dresinkem. Přidáme vychladlou rýži, promícháme a dochutíme solí, pepřem a dle chuti citrónem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.