Španělský rýžový salát
40 min.
Ingredience
- Dresink
- 150gramůRýže loupaná
- 1lžičkaOlej olivový
- 300mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaKurkuma
- 100gramůOlivy černé
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 3kusyRajčata
- 3kusyPaprika červená
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
11 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme lžíci oleje a krátce na něm osmahneme rýži. Zalijeme vroucí vodou, přidáme šafrán nebo kurkumu, promícháme, zakryjeme a vaříme 20 minut na mírném plameni.
- 2Na dresink smícháme olej, citrónovou šťávu, sůl, pepř a nasekané bylinky.
- 3Rajčata nakrájíme na kostičky, papriky na úzké proužky. Smícháme v míse s nastrouhanou citrónovou kůrou, vařenými garnáty a přelijeme dresinkem. Přidáme vychladlou rýži, promícháme a dochutíme solí, pepřem a dle chuti citrónem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.