Španělský salát z mrkve a krevet

14 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
16 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
191 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oškrábeme a na šikmé plátky nakrájíme mrkev.
  • 2
    Vložíme do vařící vody s trochou solí a 4 minuty vaříme, pak slijeme
  • 3
    Česnek oloupeme a s rozmarýnem roztlučeme v hmoždíři.
  • 4
    V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, přidáme směs česneku a rozmarýnu, kmín a papriku a pár minut smažíme.
  • 5
    Odstavíme a vmícháme zbylý olej a vinný ocet. Osolíme a opepříme.
  • 6
    Plátky mrkve a vařené krevety dáme do teplé česnekové zálivky s rozmarýnem.
  • 7
    Dáme na 4 hodiny do lednice, poté podáváme ozdobený petrželí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.