Španělský salát z mrkve a krevet
14 min.
Ingredience
- 50mililitrůOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůKrevety tygří - loupané
- 700gramůMrkev kořen
- 4stroužkyČesnek
- 0,5kusPetržel - nať
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 50mililitrůOlej olivový
- 1lžíceKmín celý
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
16 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
191 mg
Postup přípravy
- 1Oškrábeme a na šikmé plátky nakrájíme mrkev.
- 2Vložíme do vařící vody s trochou solí a 4 minuty vaříme, pak slijeme
- 3Česnek oloupeme a s rozmarýnem roztlučeme v hmoždíři.
- 4V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, přidáme směs česneku a rozmarýnu, kmín a papriku a pár minut smažíme.
- 5Odstavíme a vmícháme zbylý olej a vinný ocet. Osolíme a opepříme.
- 6Plátky mrkve a vařené krevety dáme do teplé česnekové zálivky s rozmarýnem.
- 7Dáme na 4 hodiny do lednice, poté podáváme ozdobený petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.