Španělský salát ze špenátu

15 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát omyjeme, necháme okapat a roztrháme nebo nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Olivy vypeckujeme a rozpůlíme.
  • 2
    Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme v míse s octem, dochutíme pepřem a solí a promícháme s olejem.
  • 3
    Špenát, cibuli i olivy promícháme s dresinkem a rozdělíme na talíře.
  • 4
    Mandle spaříme, oloupeme, nakrájíme na lupínky a krátce osmažíme v pánvi bez oleje. Osmaženými lupínky mandlí pak posypeme salát na talířích a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.