Špenátová barbouillade
75 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 1špetkaŠafrán
- 4kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 1000gramůBaby špenát
- 50mililitrůOlej olivový
- 500gramůBrambory
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůFenyklová semínka
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
10 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme listy špenátu a necháme je chvíli spařit ve vařící, osolené vodě.
- 2Cibuli zbavíme slupek a pokrájíme, necháme jí osmahnout na rozpáleném oleji.
- 3Brambory oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka. Společně se špenátem přidáme ke smažící se cibuli. Přisypeme všechno koření, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek.
- 4Přilijeme 1 l vařící vody a přiklopené poklicí vaříme cca 40 minut do vyvaření veškeré vody.
- 5K uvařené směsi přidáme rozklepnutá, nerozšlehaná vejce a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.