Špenátová roláda s houbami
60 min.
Ingredience
- špenátové těsto
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 160gramůMouka pšeničná celozrnná
- 160gramůMouka celozrnná špaldová
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 150gramůSýr Ricotta
- 500gramůHouby čerstvé
- 4lžíceSýr Parmezán
- 100gramůSýr Leerdammer tavený
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 1kusPórek
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl mořská
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 5litrůVoda pitná
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
24 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Špenátové listy dobře omyjeme. V hrnci uvaříme 2 litry vody, do které ponoříme špenát. Povaříme ho 2 minuty, scedíme a necháme okapat. Rozmixujeme a dáme do mísy. Ke špenátu přidáme dva druhy mouky, vejce, sůl a dobře vypracujeme vláčné těsto. Necháme ho zakryté 30 minut odpočinout.
- 2Očistíme a omyjeme směs lesních hub, česnek, cibuli, pórek a petrželku. Vše drobně pokrájíme. V pánvi rozpálíme olej s máslem, na kterém nejdříve zpěníme cibuli s česnekem, pak přidáme houby, mořskou sůl, černý pepř, drcený kmín a vše krátce podusíme. Směs dáme do mísy. Když vychladne, přidáme k ní sýry, petrželku, vše promícháme a případně dochutíme solí.
- 3Těsto dáme na pomoučený vál a válečkem rozválíme na placku o síle asi 2 mm. Rozetřeme po celé ploše náplň, okraje na protilehlých koncích zahneme dovnitř a těsto stočíme do rolády. Roládu zabalíme do čistého plátna ( bílé utěrky) a převážeme provázkem.
- 4V širokém hrnci přivedeme k varu 3-4 litry vody. Když se začne vařit, ponoříme do ní roládu, kterou pomalu vaříme 30 minut.
- 5Uvařenou roládu vyjmeme z vody, opatrně odstraníme plátno a když roláda po chvilce trochu zchladne, nakrájíme ji na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.