Špenátové knedlíčky s parmezánem
25 min.
Ingredience
- 200gramůVeka
- 2kusyVejce slepičí
- 1000gramůŠpenátový protlak mražený
- 2lžícePetržel - nať
- 150gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůMléko polotučné
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 3lžíceStrouhanka
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
33 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Veku nakrájíme na kousky a zalijeme vlažným mlékem. Vmícháme rozmrazený špenát, nasekanou petrželku, nastrouhaný sýr, oloupaný a nasekaný česnek a vejce. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a přisypeme trochu strouhanky.
- 2Z těsta tvarujeme malé knedlíčky, vkládáme je do osolené vařící vody a zvolna vaříme asi 8 minut.
- 3Podáváme pokapané rozehřátým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.