Špenátové oplatky

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
46 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, nadrobno posekanou cibuli necháme zesklovatět na lžíci másla. Přidáme omytý, nasekaný špenát, když změkne, osolíme jej, opepříme, vyjmeme a necháme okapat.
  • 2
    Zbylé máslo ušleháme do pěny se špetkou soli, vmícháme mouku a mléko, těsto necháme asi 30 minut stát.
  • 3
    Tvaroh smícháme se solí, pepřem, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem, přimícháme nasekanou petrželku.
  • 4
    Oplatkovač rozehřejeme a potřeme olejem. Do těsta vmícháme špenát, postupně pečeme oplatky.
  • 5
    Podáváme s bylinkovým tvarohem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.