Špenátové oplatky
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 175gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůTvaroh jemný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžícePetržel - nať
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 4kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
46 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno posekanou cibuli necháme zesklovatět na lžíci másla. Přidáme omytý, nasekaný špenát, když změkne, osolíme jej, opepříme, vyjmeme a necháme okapat.
- 2Zbylé máslo ušleháme do pěny se špetkou soli, vmícháme mouku a mléko, těsto necháme asi 30 minut stát.
- 3Tvaroh smícháme se solí, pepřem, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem, přimícháme nasekanou petrželku.
- 4Oplatkovač rozehřejeme a potřeme olejem. Do těsta vmícháme špenát, postupně pečeme oplatky.
- 5Podáváme s bylinkovým tvarohem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.