Špenátové rizoto s gorgonzolou
40 min.
Ingredience
- 1kusŠalotka
- 400gramůŠpenát listový mražený
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceOlej olivový
- 250gramůRýže carnaroli
- 0,75litrVývar zeleninový
- 50mililitrůVíno bílé
- 50gramůMascarpone
- 30gramůSýr Parmezán
- 125gramůSýr Gorgonzola
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
205 mg
Postup přípravy
- 1Necháme rozmrazit špenát a nahrubo jej nasekáme. Jemně nasekáme šalotku a česnek.
- 2V hrnci zahřejeme olej a jemně na něm osmahneme šalotku s česnekem. Přidáme rýži a krátce opečeme. Postupně podle potřeby přiléváme zeleninový vývar. Za občasného zamíchání vaříme asi 25 minut.
- 3Do hotové rýže přimícháme špenát, bílé víno a mascarpone. Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme nastrouhaný parmezán.
- 4Nakonec přimícháme na kostičky nakrájenou gorgonzolu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.