Špenátové rizoto s gorgonzolou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
205 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Necháme rozmrazit špenát a nahrubo jej nasekáme. Jemně nasekáme šalotku a česnek.
  • 2
    V hrnci zahřejeme olej a jemně na něm osmahneme šalotku s česnekem. Přidáme rýži a krátce opečeme. Postupně podle potřeby přiléváme zeleninový vývar. Za občasného zamíchání vaříme asi 25 minut.
  • 3
    Do hotové rýže přimícháme špenát, bílé víno a mascarpone. Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme nastrouhaný parmezán.
  • 4
    Nakonec přimícháme na kostičky nakrájenou gorgonzolu a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.