Špenátový salát se žampióny
40 min.
Ingredience
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 120gramůMáslo jihočeské
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 150gramůŠunka uzená
- 100gramůSýr Feta
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžičkyOregano sušené
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
36 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé žampióny očistíme, nakrájíme na kousky, v pánvi na rozehřátém (50 g) másla osmahneme doměkka a udržujeme teplé.
- 2Špenát nakrájíme, položíme na pánev s rozehřátým máslem, osolíme, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek a dusíme doměkka. Těsně před dokončením dušení do špenátu přidáme připravené žampióny, dochutíme solí, pepřem, pokapeme vymačkanou citrónovou šťávou a spolu ještě podusíme.
- 3Hotové jídlo stáhneme z plotny a ještě horké rozdělíme podle porcí na talíře. Každou porci posypeme na hrubém struhadle nastrouhaným sýrem feta, sýr pokapeme olejem a posypeme oreganem. Ke každé porci na talíři přidáme čtyři plátky šunky a podáváme.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.