Špenátový salát se žampióny

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
36 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé žampióny očistíme, nakrájíme na kousky, v pánvi na rozehřátém (50 g) másla osmahneme doměkka a udržujeme teplé.
  • 2
    Špenát nakrájíme, položíme na pánev s rozehřátým máslem, osolíme, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek a dusíme doměkka. Těsně před dokončením dušení do špenátu přidáme připravené žampióny, dochutíme solí, pepřem, pokapeme vymačkanou citrónovou šťávou a spolu ještě podusíme.
  • 3
    Hotové jídlo stáhneme z plotny a ještě horké rozdělíme podle porcí na talíře. Každou porci posypeme na hrubém struhadle nastrouhaným sýrem feta, sýr pokapeme olejem a posypeme oreganem. Ke každé porci na talíři přidáme čtyři plátky šunky a podáváme.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.