Špíz s tuňákem a hroznovým vínem

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
24 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tuňáka nakrájíme na kostky o straně 4 cm a vložíme spolu s kuličkami hroznového vína do porcelánové nádoby. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vnitřek pečlivě vybereme. Vložíme do misky, do které přidáme šťávu z citrónu a olej. Směs dobře promícháme a vlijeme na tuňáka s hrozny, zamícháme a necháme hodinu v chladu odležet. Poté na grilovací jehly střídavě napichujeme tuňáka a víno. Špízy opékáme na venkovním grilu za častého obracení 7-8 minut. Dochutíme solí a pepřem.
  • 2
    Marinádu přendáme do malého rendlíku a na mírném ohni přivedeme k varu. Přidáme cukr, ocet a povaříme do doby, než cukr začne karamelizovat. Ihned odstavíme a přelijeme do servírovacích mističek.
  • 3
    Špízy rozdělíme na talíře, můžeme ozdobit plátky citrónu a strouhanou kůrou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.