Špíz z mořského jazyka se zeleninou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
30 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu, přidáme očištěné podélně rozpůlené mrkve a bílé chřesty a 4 minuty vaříme. Zelený chřest také očistíme a podélně rozpůlíme, přidáme do hrnce a další 2 minuty povaříme. Přidáme na polovinu překrojené hráškové lusky a fazolkové lusky a vaříme ještě 2 minuty. Zeleninu slijeme do hrnce a přidáme k ní zeleninový vývar, estragon, máslo a cukr, dochutíme solí a pepřem a odstavíme.
  • 2
    Rybí filety očistíme, osolíme a opepříme a pokapeme limetkovou štávou. Z rozmarýnových větviček očistíme do dvou třetin délky jehličky a filety větvičkami vlnovitě napíchneme. V pánvi zahřejeme olivový olej, osmahne na něm nadrobno nasekaný česnek, přidáme rybí špízy a z každé strany je 2 minuty opékáme.
  • 3
    Zeleninu rozdělíme na talíře, na ni položíme křížem špízy a ihned servírujeme ozdobené kerblíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.