Špíz z mořského jazyka se zeleninou
40 min.
Ingredience
- 800gramůMořský jazyk
- 200gramůChřest bílý
- 50gramůHrášek
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 10gramůEstragon
- 10gramůKerblík
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5gramůCukr krupice
- 30mililitrůLimetka
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 150gramůChřest zelený
- 120gramůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 60mililitrůOlej olivový
- 150gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
30 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu, přidáme očištěné podélně rozpůlené mrkve a bílé chřesty a 4 minuty vaříme. Zelený chřest také očistíme a podélně rozpůlíme, přidáme do hrnce a další 2 minuty povaříme. Přidáme na polovinu překrojené hráškové lusky a fazolkové lusky a vaříme ještě 2 minuty. Zeleninu slijeme do hrnce a přidáme k ní zeleninový vývar, estragon, máslo a cukr, dochutíme solí a pepřem a odstavíme.
- 2Rybí filety očistíme, osolíme a opepříme a pokapeme limetkovou štávou. Z rozmarýnových větviček očistíme do dvou třetin délky jehličky a filety větvičkami vlnovitě napíchneme. V pánvi zahřejeme olivový olej, osmahne na něm nadrobno nasekaný česnek, přidáme rybí špízy a z každé strany je 2 minuty opékáme.
- 3Zeleninu rozdělíme na talíře, na ni položíme křížem špízy a ihned servírujeme ozdobené kerblíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.