Špízy s rybami a plody moře
65 min.
Ingredience
- Citronová rýže
- 1lžíceBazalka
- 1kusCitrony
- 230gramůLosos - filety
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
- 8kusůHřebenatka
- 1lžícePažitka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 230gramůKambala
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 4kusyKopr čerstvý
- 8kusůBobkový list
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
29 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do nekovové nádoby v jedné vrstvě rozložíme špízy, které jsme připravili takto: Filety z kambaly a lososa nakrájíme každý na 8 kousků a navlékáme na 8 grilovacích jehel střídavě s velkými krevetami, hřebenatkami, plátky citronu a bobkovými listy.
- 2Smícháme olivový olej, bylinky, pepř, citronovou kůru, tuto směs nalijeme na ryby, přikryjeme a odložíme na 2 hodiny do ledničky, během těchto dvou hodin maso párkrát obrátíme.
- 3Mírně osolenou vodu přivedeme k varu, nasypeme rýži s nastrouhanou citronovou kůrou a vaříme 10-15 minut doměkka. Tekutinu slijeme a do rýže ihned vmícháme máslo, citronovou šťávu a dle choti osolíme a opepříme.
- 4Pod předehřátým grilem nebo na dřevěném uhlí opékáme za častého obracení 8-10 minut špízy, které jsme vyndali z marinády a osolili.
- 5Na talíře rozdělíme citronovou rýži, na ni upravíme špízy, ozdobíme snítkou čerstvého kopru, klínky citronu a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.