Špízy z mletého jehněčího masa s paprikou
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůOlivy nakládané
- 500gramůJehněčí plec
- 3lžičkyPaprika mletá sladká
- 2lžičkyOregano sušené
- 1lžičkaKmín drcený
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika zelená
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
16 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso umeleme a v míse smícháme s oloupanou, nasekanou cibulí, česnekem, nakrájenými olivami, mletou paprikou, oreganem, kmínem a žloutkem. Vše dobře promícháme, osolíme a opepříme.
- 2Ze směsi lžící vykrajujeme kousky, ze kterých vytvarujeme kuličky. Napíchneme je na špízy střídavě s očištěnými, na kousky nakrájenými paprikami.
- 3Špízy opékáme po všech stranách na pánvi na oleji asi 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.