Srbská pikantní omáčka
80 min.
Ingredience
- 500gramůKapie
- 500gramůPaprika červená
- 300gramůLilek
- 6stroužkůČesnek
- 200mililitrůOlej olivový extra panenský
- 30mililitrůOcet vinný
- 40mililitrůOcet jablečný
- 12gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
28 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Celé papriky, lilky, kapie vyskládáme na suchý plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny. Zeleninu oloupeme, zbavíme stopek a jadřinců, přendáme do hrnce, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
- 2Zeleninu umeleme, přendáme na pánev, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, zalijeme olejem, octem a dusíme, až se olej se zeleninou spojí.
- 3Tuto omáčku používáme k pečeným a grilovaným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.