Srbská pikantní omáčka

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
28 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celé papriky, lilky, kapie vyskládáme na suchý plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny. Zeleninu oloupeme, zbavíme stopek a jadřinců, přendáme do hrnce, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
  • 2
    Zeleninu umeleme, přendáme na pánev, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, zalijeme olejem, octem a dusíme, až se olej se zeleninou spojí.
  • 3
    Tuto omáčku používáme k pečeným a grilovaným masům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.