Srnčí guláš s povidly

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
31 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, uzený bůček na nudličky, brambory očistíme, omyjeme, nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme, feferonku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme najemno.
  • 2
    V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme maso s bůčkem, rychle orestujeme, aby se zatáhlo, osolíme, opepříme, okmínujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se tekutina vysmahne na tuk, posypeme mletou paprikou, okořeníme novým kořením, bobkovým listem, přidáme česnek, feferonku, hořčici, kečup, povidla, podlijeme červeným vínem a dusíme téměř doměkka. Podle potřeby podléváme horkou vodou. Nakonec přimícháme strouhané brambory, majoránku, dolijeme potřebné množství horké vody a dodusíme. Brambory by se měly rozvařit a guláš částečně zahustit. Dochutíme Podravkou, provaříme a odstavíme.
  • 3
    Guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.