Srnčí guláš s povidly
120 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí maso
- 400gramůCibule
- 50gramůVepřový bok uzený
- 5gramůKmín drcený
- 8gramůNové koření celé
- 3gramyBobkový list
- 15gramůPodravka
- 40gramůKečup
- 40gramůHořčice
- 50gramůPovidla švestková
- 20gramůFeferony
- 60gramůPaprika mletá sladká
- 350gramůBrambory
- 4stroužkyČesnek
- 150mililitrůVíno červené
- 4gramyMajoránka
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 150gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
31 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, uzený bůček na nudličky, brambory očistíme, omyjeme, nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme, feferonku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme najemno.
- 2V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme maso s bůčkem, rychle orestujeme, aby se zatáhlo, osolíme, opepříme, okmínujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se tekutina vysmahne na tuk, posypeme mletou paprikou, okořeníme novým kořením, bobkovým listem, přidáme česnek, feferonku, hořčici, kečup, povidla, podlijeme červeným vínem a dusíme téměř doměkka. Podle potřeby podléváme horkou vodou. Nakonec přimícháme strouhané brambory, majoránku, dolijeme potřebné množství horké vody a dodusíme. Brambory by se měly rozvařit a guláš částečně zahustit. Dochutíme Podravkou, provaříme a odstavíme.
- 3Guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.