Srnčí játra s carpacciem z červené řepy
50 min.
Ingredience
- 30mililitrůBalsamico ocet
- 350gramůČervená řepa
- 5gramůSůl
- 30mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 400gramůJátra srnčí
- 20mililitrůHořčice
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
- 20gramůMargarín
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
40 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Carpaccio připravíme tak, že si červené řepy ve slané vodě (třetina dávky soli) uvaříme do poloměkka. Přecedíme je a necháme okapat, tekutinu zachytíme. Necháme částečně vychladnout a nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme na talíře. Asi 100 g řepy dáme stranou.
- 2Na octovou zálivku vložíme do mixéru zbytek červené řepy. Přilijeme asi 200 ml vývaru z řepy, trochu octa a olivového oleje, 2 lžíce dijonské hořčice a umixujeme krémovou zálivku. Ochutíme ji solí a pepřem (třetina dávky).
- 3Kuchyňsky upravená játra nakrájíme na plátky. Poprášíme je trochou mouky a v horkém margarínu osmažíme dorůžova. Osolíme a opepříme. Carpaccio z červené řepy pokapeme octovou zálivkou a podáváme se smaženými játry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.