Srnčí játra s carpacciem z červené řepy

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
40 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Carpaccio připravíme tak, že si červené řepy ve slané vodě (třetina dávky soli) uvaříme do poloměkka. Přecedíme je a necháme okapat, tekutinu zachytíme. Necháme částečně vychladnout a nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme na talíře. Asi 100 g řepy dáme stranou.
  • 2
    Na octovou zálivku vložíme do mixéru zbytek červené řepy. Přilijeme asi 200 ml vývaru z řepy, trochu octa a olivového oleje, 2 lžíce dijonské hořčice a umixujeme krémovou zálivku. Ochutíme ji solí a pepřem (třetina dávky).
  • 3
    Kuchyňsky upravená játra nakrájíme na plátky. Poprášíme je trochou mouky a v horkém margarínu osmažíme dorůžova. Osolíme a opepříme. Carpaccio z červené řepy pokapeme octovou zálivkou a podáváme se smaženými játry.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.