Srnčí kýta se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí kýta
- 150gramůOlej slunečnicový
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 150gramůCibule
- 150gramůPaprika červená
- 80gramůPórek
- 80gramůZelí hlávkové bílé
- 150gramůŽampiony - sterilované
- 30gramůHouby sušené
- 2stroužkyČesnek
- 100mililitrůKečup
- 2gramyJalovec
- 2gramyNové koření mleté
- 2gramyPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 2gramyZázvor mletý
- 1gramTymián sušený
- 1gramŠalvěj sušená
- 1gramBobkový list
- 1gramOregano sušené
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 15gramůFeferony
- 30mililitrůOmáčka sójová
- 15mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 70gramůSolamyl
- 600gramůHranolky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
30 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné srnčí maso z kýty nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na proužky, pórek na kolečka, zelné listy na slabé nudličky, česnek prolisujeme, sušené houby v ruce rozemneme na hrubý prášek.
- 2Maso vložíme do misky, osolíme, zalijeme olejem, okořeníme drceným jalovcem, drceným novým kořením, mletým pepřem, zázvorem, tymiánem, šalvějí, bobkovým listem, oreganem, mletou paprikou, feferonkou, přilijeme sojovou omáčku, worcester, důkladně promícháme a necháme několik hodin uležet.
- 3Marinované maso vyklopíme na pánev, orestujeme, přidáme česnek, plátky nakládaných žampionů, papriku, zelí, přidáme kečup, houbový prášek, grilovací koření, cibuli, pórek, podlijeme vývarem a krátce podusíme, jen co maso změkne. Zelenina musí zůstat křupavá. Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, promícháme a odstavíme.
- 4Podáváme se smaženými hranolkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.