Srnčí paštika s vepřovým masem
210 min.
Ingredience
- 500gramůSrnčí maso
- 200gramůLedviny - průměr
- 500gramůVepřová plec
- 200gramůSlanina vepřová
- 100gramůSýr Parmezán
- 100gramůStrouhanka
- 20gramůKapary
- 80gramůHouby čerstvé
- 120gramůSardelové řezy
- 15gramůSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- 20gramůTuk
- 25gramůMouka pšeničná hrubá
- 500gramůChléb pšeničný (bílý)
- 30gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2gramyHřebíček
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 2gramyTymián sušený
- 2gramyEstragon
- 2gramySaturejka
- 2gramyMuškátový oříšek
- 2gramyNové koření celé
- 1gramBobkový list
- 2gramyNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
30 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso, srnčí ledviny, vepřovou plec očistíme, odblaníme a spolu s cibulí a česnekem umeleme na masovém strojku nejlépe dvakrát. Slaninu bez kůže nakrájíme na kostičky, parmezán nastrouháme, očištěné houby nakrájíme nadrobno, sardelky a kapary posekáme najemno. Hřebíček, tymián, zelený pepř, estragon, saturejku, muškátový oříšek, nové koření, bobkový list umeleme v mlýnku najemno. Mleté maso ochutíme mletým kořením, přidáme mletou papriku, kostičky slaniny, houby, sardelky, kapary, promícháme, přisypeme parmezán, strouhanku, sůl, vmícháme změklé máslo a vypracujeme paštikové těsto. Formu na paštiky vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, vložíme do ní paštiku, formu položíme do většího hrnce s vodou, zakryjeme alobalem a vaříme ve vodní lázni přibližně 3 hodiny.
- 2Paštiku necháme vychladnout a podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.