Srnčí sekaná
90 min.
Ingredience
- 750gramůSrnčí maso
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSlanina vepřová
- 100gramůHouby čerstvé
- 3kusyŽemle tuková
- 150mililitrůVíno červené
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůPažitka
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 200gramůStrouhanka
- 30gramůSádlo škvařené
- 250gramůChléb celozrnný žitný
- 100gramůOkurky nakládané
- 100gramůHořčice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
35 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso umeleme na masovém strojku, slaninu nakrájíme na kostičky, čerstvé houby nakrájíme nadrobno, tři housky namočíme v červeném víně, pažitku posekáme najemno.
- 2Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme žloutky, namočené housky, pažitku, máslo, kostičky slaniny, houby, přisypeme strouhanku a vypracujeme masové těsto. Pekáček vymažeme sádlem, z těsta vytvarujeme šišku a vložíme do pekáčku. Pekáček dáme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna asi hodinu.
- 3Sekanou nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme kyselými okurkami, tmavým chlebem, hořčicí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.