Srnčí sekaná

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
35 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí maso umeleme na masovém strojku, slaninu nakrájíme na kostičky, čerstvé houby nakrájíme nadrobno, tři housky namočíme v červeném víně, pažitku posekáme najemno.
  • 2
    Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme žloutky, namočené housky, pažitku, máslo, kostičky slaniny, houby, přisypeme strouhanku a vypracujeme masové těsto. Pekáček vymažeme sádlem, z těsta vytvarujeme šišku a vložíme do pekáčku. Pekáček dáme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna asi hodinu.
  • 3
    Sekanou nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme kyselými okurkami, tmavým chlebem, hořčicí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.