Srnčí sekaná s bůčkem
90 min.
Ingredience
- 500gramůSrnčí maso
- 200gramůLedviny - průměr
- 500gramůVepřový bok
- 100gramůSlanina vepřová
- 2stroužkyČesnek
- 80gramůCibule
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 40gramůHořčice
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůStrouhanka
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 400gramůChléb konzumní
- 40gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
49 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
981 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné srnčí maso, srnčí ledvinu a vykostěný bůček umeleme na masovém strojku, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme.
- 2V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme slaninu s cibulí, osmahneme a odstavíme. Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vejce, česnek, hořčici, strouhanku, cibuli a slaninu z pánve, promícháme a vypracujeme masové těsto. Vytvarujeme šišku, vložíme do pekáčku, povrch potřeme bílkem a vložíme do vyhřáté trouby. V průběhu pečení občas podlijeme troškou vody.
- 3Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.