Steak z telecího masa a šťouchané brambory
35 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 20gramůŠalvěj čerstvá
- 100gramůŠunka parmská
- 100gramůMáslo čerstvé
- 500gramůBrambory
- 70mililitrůOlej olivový
- 50gramůPetržel - nať
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyCitrony
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůOlej slunečnicový
- 200mililitrůVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
967 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
71 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
9 g
Cukr
86 mg
Postup přípravy
- 1Omyté brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Jakmile jsou měkké, slijeme z nich vodu a ponecháme je pod poklicí v hrnci.
- 2Kýtu z telecího masa rozkrájíme na 4 plátky. Ty mírně rozklepeme paličkou. Osolíme a opepříme a jejich povrch poklademe šalvějí a přiložíme jeden nebo dva plátky parmské šunky.
- 3Petrželku nahrubo nasekáme. V mouce lehce obalíme plátky masa, ale oprášíme přebytky mouky, aby na nich nezbyla příliš silná vrstva. Připravíme pánev, na které rozpálíme olej a maso na něm orestujeme. Počkáme, dokud se maso nezbarví z obou stran dozlatova. Přilijeme zeleninový vývar. Do omáčky pak přidáme trochu másla, osolíme a opepříme. Pokapeme citronovou šťávou. Dusíme maso s omáčkou asi 3 minuty pouze na mírném plameni.
- 4Brambory uvaříme v osolené vodě ve slupce. Dáme je do misky, vidličkou rozšťoucháme a zakápneme olivovým olejem. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno nasekanou petrželku. Promícháme a podáváme jako přílohu k telecímu steaku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.