Štika po anglicku

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
27 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
192 mg
Cukr
316 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté porce štiky nakrájíme na filety široké asi 4 cm.
  • 2
    Oloupanou, nasekanou šalotku, petrželku, mletý pepř a nadrcený hřebíček zpěníme v kastrole na 100 g másla. Zalijeme hovězím vývarem, červeným vínem, ochutíme octem. Vložíme osolené porce ryby a zvolna dusíme pod pokličkou.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme a omáčku zahustíme jíškou připravenou ze zbylého másla a hladké mouky. Chvíli povaříme a nakonec přidáme kapary.
  • 4
    Štiku upravíme na servírovací mísu a zalijeme omáčkou.
  • 5
    Podáváme s vařenými bramborami, smaženými hranolky nebo opečenými plátky veky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.