Štika po anglicku
50 min.
Ingredience
- 1000gramůŠtika obecná
- 120gramůMáslo čerstvé
- 4kusyŠalotka
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyHřebíček
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 200mililitrůVíno červené
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceKapary
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
27 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
192 mg
Cukr
316 mg
Postup přípravy
- 1Omyté porce štiky nakrájíme na filety široké asi 4 cm.
- 2Oloupanou, nasekanou šalotku, petrželku, mletý pepř a nadrcený hřebíček zpěníme v kastrole na 100 g másla. Zalijeme hovězím vývarem, červeným vínem, ochutíme octem. Vložíme osolené porce ryby a zvolna dusíme pod pokličkou.
- 3Měkké maso vyjmeme a omáčku zahustíme jíškou připravenou ze zbylého másla a hladké mouky. Chvíli povaříme a nakonec přidáme kapary.
- 4Štiku upravíme na servírovací mísu a zalijeme omáčkou.
- 5Podáváme s vařenými bramborami, smaženými hranolky nebo opečenými plátky veky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.