Štika s hořčičnou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 720gramůŠtika obecná
- 2lžíceZakysaná smetana
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceStrouhanka
- 2lžíceHořčice
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
27 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
423 mg
Cukr
437 mg
Postup přípravy
- 1Omyté porce štiky osušíme, vetřeme do nich sůl a pepř a maso pokapeme citronovou šťávou.
- 2Zapékací mísu vymažeme máslem a porce ryby do ní urovnáme.
- 3Smícháme obě smetany, žloutky, hořčici, nasekaný kopr, petrželku a trochu strouhanky. Směsí zalijeme porce štiky.
- 4Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 15-20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.