Štika s omáčkou z hořčice
40 min.
Ingredience
- 700gramůŠtika obecná
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceZakysaná smetana
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceHořčice
- 1lžíceKopr čerstvý
- 50gramůPetržel - nať
- 2lžíceStrouhanka
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
28 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
398 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme a osušíme porce štiky. Osolíme ji, opepříme a zakapeme šťávou vymačkanou z poloviny citronu.
- 2Keramickou zapékací misku vymažeme máslem a naskládáme do ní štiku. Předehřejeme troubu na 200 °C. Zapékací misku s rybou vložíme do trouby.
- 3Smícháme v misce smetanu ke šlehání, zakysanou smetanu, žloutky, hořčici, strouhanku, nadrobno nasekaný kopr a petrželku. Směsí zalijeme rybu v misce a pečeme 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.