Štika v bylinkovém obalu
50 min.
Ingredience
- 600gramůŠtika obecná
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžičkaZázvor mletý
- 50gramůStrouhanka
- 300gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCitrony
- 1kusChilli paprička zelená
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
63 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ryby (4 ks) oškrabeme od šupin, vykucháme, umyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme, celé ryby i zevnitř potřeme solí, pepřem a naplníme oloupanou, na plátky nakrájenou cibulí, oloupaným, na kolečka nakrájeným česnekem a ryby zatím necháme stranou.
- 2Měkké máslo (250 g) nakrájíme na kousky, dáme do misky, přidáme drobně nasekanou petrželovou nať, nasekaný kopr, mletý zázvor a vše důkladně promícháme, přisypeme strouhanku, sůl, pepř, drobně nasekané chilli papričky a ještě jednou promícháme.
- 3Pekáč vymažeme zbylým máslem, ryby obalíme v připravené bylinkové hmotě, naskládáme na pekáč, pokapeme vymačkanou šťávou ze 2 citronů a pekáč vložíme do nahřáté trouby, kde necháme ryby péct 30 minut.
- 4Upečené ryby vytáhneme z trouby, porcujeme na oválné mělké talíře, přidáme čerstvou zeleninu, vhodnou přílohu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.