Štika v bylinkovém obalu

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
63 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ryby (4 ks) oškrabeme od šupin, vykucháme, umyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme, celé ryby i zevnitř potřeme solí, pepřem a naplníme oloupanou, na plátky nakrájenou cibulí, oloupaným, na kolečka nakrájeným česnekem a ryby zatím necháme stranou.
  • 2
    Měkké máslo (250 g) nakrájíme na kousky, dáme do misky, přidáme drobně nasekanou petrželovou nať, nasekaný kopr, mletý zázvor a vše důkladně promícháme, přisypeme strouhanku, sůl, pepř, drobně nasekané chilli papričky a ještě jednou promícháme.
  • 3
    Pekáč vymažeme zbylým máslem, ryby obalíme v připravené bylinkové hmotě, naskládáme na pekáč, pokapeme vymačkanou šťávou ze 2 citronů a pekáč vložíme do nahřáté trouby, kde necháme ryby péct 30 minut.
  • 4
    Upečené ryby vytáhneme z trouby, porcujeme na oválné mělké talíře, přidáme čerstvou zeleninu, vhodnou přílohu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.