Stortelli s plody moře
40 min.
Ingredience
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 200gramůCuketa
- 200gramůRajčata
- 50gramůPetržel - nať
- 100mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 20gramůBazalka
- 500gramůMušle slávky
- 350gramůTěstoviny Stortelli
- 2stroužkyČesnek
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
26 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo nasekáme. Oloupeme stroužky česneku a lehce podrtíme. Petrželku a bazalku nasekáme. Cukety pokrájíme na kolečka.
- 2Mušle dáme do pánve, přidáme 1 lžíci oleje, 1 stroužek česneku, trochu nasekané petrželky, bílé víno a při střední teplotě je necháme pod pokličkou. Stáhneme pánev ze sporáku, mušličky vyloupeme ze skořápek. Vyhodíme skořápky a mušle, které se neotevřely. Tekutinu, v níž se vařily, přecedíme.
- 3Do pánve nalijeme 3 lžíce oleje a lehce osmažíme zbývající stroužek česneku. Přidáme kolečka cuket, 2-3 minuty je smažíme, přidáme po špetce soli a mletého pepře a necháme vše při střední teplotě ještě 3-4 minuty dusit.
- 4Do pánve nalijeme zbývající olej a prudce na něm 2-3 minuty smažíme krevety. Přidáme kolečka cuket a mušličky, které jsme si odložili stranou, trochu tekutiny z vaření, rajčata, špetku soli a všechno ještě 2-3 minuty podusíme.
- 5Mezitím uvaříme těstoviny, scedíme je, promícháme s omáčkou a posypeme nasekanou petrželkou a bazalkou a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.