Stortelli s plody moře

40 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
26 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo nasekáme. Oloupeme stroužky česneku a lehce podrtíme. Petrželku a bazalku nasekáme. Cukety pokrájíme na kolečka.
  • 2
    Mušle dáme do pánve, přidáme 1 lžíci oleje, 1 stroužek česneku, trochu nasekané petrželky, bílé víno a při střední teplotě je necháme pod pokličkou. Stáhneme pánev ze sporáku, mušličky vyloupeme ze skořápek. Vyhodíme skořápky a mušle, které se neotevřely. Tekutinu, v níž se vařily, přecedíme.
  • 3
    Do pánve nalijeme 3 lžíce oleje a lehce osmažíme zbývající stroužek česneku. Přidáme kolečka cuket, 2-3 minuty je smažíme, přidáme po špetce soli a mletého pepře a necháme vše při střední teplotě ještě 3-4 minuty dusit.
  • 4
    Do pánve nalijeme zbývající olej a prudce na něm 2-3 minuty smažíme krevety. Přidáme kolečka cuket a mušličky, které jsme si odložili stranou, trochu tekutiny z vaření, rajčata, špetku soli a všechno ještě 2-3 minuty podusíme.
  • 5
    Mezitím uvaříme těstoviny, scedíme je, promícháme s omáčkou a posypeme nasekanou petrželkou a bazalkou a horké podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.