Šťovíková polévka
32 min.
Ingredience
- 3lžíceSezam - semena
- 3lžíceSójová pasta Miso
- 400gramůŠťovík
- 100gramůPalmová srdíčka - sterilovaná
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1špetkaZázvor mletý
- 1hrstDatle sušené
- 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 250mililitrůMléko kokosové
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
961 mg
Postup přípravy
- 1Šťovík opláchneme a nasekáme nahrubo. Palmová srdíčka scedíme, nakrájíme je nadrobno. Datle nakrájíme rovněž nadrobno.
- 2Ve woku rozpálíme olej a šťovík, datle a palmová srdíčka krátce orestujeme. Poté zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem a hřebíčkem. Vmícháme sójovou pastu a zvolna cca 10min provaříme. Přidáme kokosové mléko a za stálého míchání vaříme ještě 1-2min.
- 3Sezamová semínka nasucho opražíme na pánvi. Polévku rozdělíme do misek, posypeme sezamem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.