Středočeský kaldoun
90 min.
Ingredience
- 2kusyKachní křídla
- 1kusKachní krk
- 400gramůKachní drůbky
- 150gramůCeler bulvový
- 2kusyPetržel kořen
- 1kusMrkev kořen
- 2,5litryVoda pitná
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2špetkyMuškátový květ
- 3hrstiNudle vlasové
- 20gramůHouby sušené
- 1lžícePetržel - nať
- 5gramůPepř černý celý
- 0,5lžičkaSůl
- Na játrové knedlíčky
- Na jíšku
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
21 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kachní křídla, krk a vnitřnosti vaříme s kořením, solí a kořenovou zeleninou na mírném plameni, až je maso měkké.
- 2V silnostěnném hrnci usmažíme z másla a mouky světlou jíšku, rozšleháme ji se smetanou a částí scezeného vývaru dohladka. Poté vlijeme zbylý scezený vývar z kachních drobů, pokrájené sušené houby, které jsme půl hodiny namáčeli ve vodě (i s vodou) a vaříme alespoň dvacet minut.
- 3V mezičase připravíme játrové knedlíčky (nejlépe z kachních jater). Játra umeleme, vmícháme ostatní suroviny a tvoříme v dlaních malé kuličky, které zavaříme do polévky. Přidáme vlasové nudle, obrané a pokrájené kachní maso, muškátový květ, a když polévku dovaříme, vmícháme jemně nasekanou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.