Středomořská zelňačka se sýrovými noky

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
10 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu řádně očistíme a opláchneme. Česnek s cibulí oloupeme a nasekáme nadrobno. Pórek nakrájíme na tenké plátky, bulvový celer na kostičky, bazalku s řapíkatým celerem nasekáme (několik lístečků necháme stranou na ozdobu) a zelí nakrájíme na proužky.
  • 2
    Příprava noků: Sýry goudu i parmezán nastrouháme. Strouhanku smícháme s vejcem, přidáme sýry, osolíme, opepříme, vše promícháme, přikryjeme a necháme 30 minut odstát.
  • 3
    Pórek s cibulí a česnekem zpěníme v hrnci na rozehřátém oleji, přidáme zelí a bulvový celer, kostku vývaru, zalijeme litrem vody, ochutíme pepřem a paprikovou pastou Piros Arany, hrnec přiklopíme a vaříme 15 minut do poloměkka. Poté přidáme řapíkatý celer, bazalku a konzervovaná rajčata i s nálevem. Dle chuti dosolíme a vaříme 15 minut doměkka.
  • 4
    Mezitím v osolené vodě uvaříme noky, které z těsta vykrajujeme lžičkou. Vaříme 10 minut. Uvařené noky vkládáme děravou naběračkou ihned do polévky.
  • 5
    Polévku rozdělíme do talířů a servírujeme ozdobenou dílky rajčat a bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.