Středomořská zelňačka se sýrovými noky
80 min.
Ingredience
- Na noky
- 60gramůStrouhanka
- 40gramůSýr Parmezán
- 40gramůSýr Gouda 45%
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 1mililitrVoda pitná
- Na polévku
- 1kusCibule
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusPórek
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 8kusůRajčata Cherry
- 400gramůZelí hlávkové bílé
- 1lžičkaBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 1kostkaVývar zeleninový
- 1lžičkaPiros Arany
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
10 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu řádně očistíme a opláchneme. Česnek s cibulí oloupeme a nasekáme nadrobno. Pórek nakrájíme na tenké plátky, bulvový celer na kostičky, bazalku s řapíkatým celerem nasekáme (několik lístečků necháme stranou na ozdobu) a zelí nakrájíme na proužky.
- 2Příprava noků: Sýry goudu i parmezán nastrouháme. Strouhanku smícháme s vejcem, přidáme sýry, osolíme, opepříme, vše promícháme, přikryjeme a necháme 30 minut odstát.
- 3Pórek s cibulí a česnekem zpěníme v hrnci na rozehřátém oleji, přidáme zelí a bulvový celer, kostku vývaru, zalijeme litrem vody, ochutíme pepřem a paprikovou pastou Piros Arany, hrnec přiklopíme a vaříme 15 minut do poloměkka. Poté přidáme řapíkatý celer, bazalku a konzervovaná rajčata i s nálevem. Dle chuti dosolíme a vaříme 15 minut doměkka.
- 4Mezitím v osolené vodě uvaříme noky, které z těsta vykrajujeme lžičkou. Vaříme 10 minut. Uvařené noky vkládáme děravou naběračkou ihned do polévky.
- 5Polévku rozdělíme do talířů a servírujeme ozdobenou dílky rajčat a bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.