Středomořské lasagne Ratatouille
65 min.
Ingredience
- 45mililitrůOlej olivový
- 2kusyCibule
- 2kusyLilek
- 1kusCuketa
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 6kusůTěstoviny Lasagne
- 45mililitrůProtlak rajčatový
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 25gramůMáslo čerstvé
- 25gramůMouka pšeničná celozrnná
- 300mililitrůMléko polotučné
- 40gramůSýr Parmezán
- 3lžičkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3058 kcal
Bílkoviny
101 g
Tuky
35 g
Sacharidy
574 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Do osolené vařící vody vložíme lasagne a vaříme 14 minut. Po uvaření je ponoříme do mísy se studenou vodou, aby nebyly slepené či převařené.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a opečeme nadrobno nakrájenou cibuli společně se 2 stroužky utřeného česneku, dokud nejsou měkké.
- 3Mezitím nadrobno nakrájíme lilek, cuketu nakrájíme na tenké plátky, obě papriky zbavíme jádřince i semínek a nakrájíme na čtverečky. Vzniklou směs promícháme a přidáme na pánev, kde smažíme, dokud zelenina nezměkne.
- 4Do směsi na pánvi přidáme rajčata i se šťávou a rajčatový protlak. Přilijeme trochu zeleninového vývaru a za občasného míchání vaříme, dokud rajčata nezměknou. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 5Na další menší pánvi rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a minutu za stálého míchání povaříme. Přidáme mléko a za stálého míchání přivedeme do varu a vaříme 3 minuty.
- 6Velkou zapékací mísu vymažeme máslem. Střídavě ji vykládáme plátky lasagní a zeleninovou směsí. Začneme směsí a skončíme plátkem lasagní. Celou mísu zalijeme bílou omáčkou z menší pánve a posypeme nastrouhaným parmezánem. V troubě předehřáté na 180 °C zapékáme 35 minut, dokud se sýr nezabarví do zlatova a nezačne bublat. Ozdobíme větvičkou petržele a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.