Středomořské lasagne Ratatouille

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3058 kcal
Bílkoviny
101 g
Tuky
35 g
Sacharidy
574 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do osolené vařící vody vložíme lasagne a vaříme 14 minut. Po uvaření je ponoříme do mísy se studenou vodou, aby nebyly slepené či převařené.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej a opečeme nadrobno nakrájenou cibuli společně se 2 stroužky utřeného česneku, dokud nejsou měkké.
  • 3
    Mezitím nadrobno nakrájíme lilek, cuketu nakrájíme na tenké plátky, obě papriky zbavíme jádřince i semínek a nakrájíme na čtverečky. Vzniklou směs promícháme a přidáme na pánev, kde smažíme, dokud zelenina nezměkne.
  • 4
    Do směsi na pánvi přidáme rajčata i se šťávou a rajčatový protlak. Přilijeme trochu zeleninového vývaru a za občasného míchání vaříme, dokud rajčata nezměknou. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 5
    Na další menší pánvi rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a minutu za stálého míchání povaříme. Přidáme mléko a za stálého míchání přivedeme do varu a vaříme 3 minuty.
  • 6
    Velkou zapékací mísu vymažeme máslem. Střídavě ji vykládáme plátky lasagní a zeleninovou směsí. Začneme směsí a skončíme plátkem lasagní. Celou mísu zalijeme bílou omáčkou z menší pánve a posypeme nastrouhaným parmezánem. V troubě předehřáté na 180 °C zapékáme 35 minut, dokud se sýr nezabarví do zlatova a nezačne bublat. Ozdobíme větvičkou petržele a podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.