Středomořský těstovinový salát
30 min.
Ingredience
- Dresink
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOcet vinný
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 3kusyCibule
- 150gramůRajčata sušená sterilovaná
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 1kusCuketa
- 2lžíceOlivy černé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
24 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na marinádu smícháme olej, sůl, pepř, nakrájené stroužky česneku a snítku rozmarýnu. Cuketu omyjeme, stopku odřízneme a pokrájíme na plátky asi půl centimetru silné. Sušená rajčata rozkrájíme na proužky, spolu s cuketami vložíme do marinády. Promícháme a necháme marinovat, nejlépe přes noc.
- 2Těstoviny uvaříme do měkka, slijeme a necháme vychladnout. Zeleninu vyjmeme z marinády, necháme okapat, vsypeme k těstovinám. Olivy a jarní cibulky pokrájíme na kolečka, přidáme do salátu.
- 3Z octa, oleje, dvou lžic marinády, soli a pepře připravíme zálivku, přelijeme jí salát. Necháme odležet minimálně 30 minut v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.